PERSON

PERSONAUT

Trendi a fricska?

2015. augusztus 06. - Bányai Zsófi

A nyár elején óriási port kavart a Protein World diétát (és egészséges életmódot) promotáló kampánya, amely üzenetével a női énkép kérdéseit feszegette: “Are you Beach Body ready?”. Emiatt felháborodott reakciók és petíciók árasztották el a brit és a nemzetközi médiát. A cég ezután is következetesen tartotta magát az üzenet létjogosultságához, ahhoz, hogy a kövérség egészségtelen, és tenni kell a fizikum megformálásáért.

A buzzt gyorsan és hatékonyan aknázta ki a Swimsuits For All. Először egy Instagram-poszttal, majd egy teljes kampánnyal válaszoltak. Az alapvetően plus-size modellekkel dolgozó, sokféle fürdőruhát kínáló webshop a “Beach Body. Not sorry.” szlogennel és retusálatlan fotókkal robbantott. A plus-size modelljük egy interjúban azt is elárulta, hogy ez először nem volt része a fotózásnak. Utána kereste fel újra az ügynöksége, hogy inkább a nyers képeket használnák - mondta el Denise Bidot.

bikini_kampany.jpg

Mindkét márka kampányában tetten érhető a saját értékrend alapján megfogott őszinteség. A bátor őszinteség egyre gyakoribb márkaépítési trend, hiszen közvetlenséget és bizalmat közvetít.

A téma szakértője, Rohit Bhargava szerint az eddigi legjobb őszinte kampányokból például a következő általános tanulságokat vonhatjuk le:

  • Válassz ellenséget. (Ugye, most épp így tett a Swimsuits For All is.)
  • Ismerd be, hogy vannak versenytársaid és nem ez a termék a legjobb, nem páratlan, és nem is az egyetlen.
  • Keress és találj megoldást nyilvánosan a termékeddel kapcsolatos problémára, mert a fontos és valós kérdések transzparens kiküszöbölése elkötelezettséget idéz elő.

Képek innen és innen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://personaut.blog.hu/api/trackback/id/tr487679890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása