PERSON

PERSONAUT

PPC trendek: 2016 a kifinomult targetálás éve lesz

2016. január 21. - Falmann Tímea

flatnobackground.png

2015 izgalmas év volt a PPC hirdetők számára tele olyan fejlesztésekkel, amik még kifinomultabbá tették az online hirdetések közönségcélzását. Az Acquisio most összegyűjtötte, milyen trendeket jósolnak a szakma legnevesebb képviselői a 2016-os évre.

Még kifinomultabb célzás 2016-ban

Ma már számos - korábban elképzelhetetlen - módja van annak, hogy milyen szempontok szerint tudjuk elérni online hirdetéseinkkel a számunkra fontos célcsoportokat az egyszerű demográfiai változóktól kezdve a bonyolultabb online viselkedésig. A szakértők azt jósolják, hogy ez a trend idén is folytatódni fog, még inkább segítve a legrelevánsabb hirdetések eljuttatását a megfelelő közönséghez.

Azt már tudjuk, hogy a fogyasztók az egyéni igényeikhez szabott hirdetések iránt a legfogékonyabbak. 2016-ban azok a hirdetők, akik hatékonyan alkalmazzák a retargetálás, in-market célközönségek (piacon belüli szegmensek) és a demográfiai célzás stratégiáit, pozitív eredményekre számíthatnak.

A szegmentációt és az online/mobil hirdetések célzását remélhetőleg segíteni fogja az offline fogyasztói viselkedésről és eladásokról összegyűjtött adatok integrálása az online hirdetési rendszerekbe, ezzel is nagyobb teret adva az „offlineból onlineba” történő retargetingnek. Ilyen integrációs törekvésekre utal többek között a beacon technológia terjedése és alkalmazása is.

És ha már retargeting, a szakértők szerint sokkal egyszerűbb lesz elérni azokat is, akik pl. eseményekre vagy ügyfél listákra regisztráltak. És valóban, az olyan funkciók, mint az AdWords Customer Match (ügyfélegyezés), vagy a Facebook Custom Audience (saját közönség létrehozása) már-már az e-mail marketing érzését keltik. A 2016-os év PPC kampányai ezért már sokkal inkább drip marketing kampányokra fognak emlékeztetni.

A szakértők szerint a hirdetők és ügynökségek előtt álló legfontosabb kihívás az lesz, hogyan tudják megérteni és elemezni a vásárló útját (customer journey) illetve ahhoz adaptálódva kiépíteni a hirdetési stratégiájukat.

Mobil, mobil, mobil

Mobilon hirdetni már nem igazán opció, hanem alapkövetelmény. 2016 a reszponzív, mobilra optimalizált siteok és appok virágkora lesz. A digitális hirdetőknek eszerint kell tervezniük pl. click-to-call hirdetésekkel és rövidebb, mobilra szabott hirdetésszövegekkel. A mobil hirdetések és oldalak tesztelése pedig hamarosan el fog különülni az desktop hirdetések és oldalak tesztelésétől.

Ezzel párhuzamosan gyorsan fog fejlődni a mobil-kereskedelem is, legyen szó akár a hagyományos értelemben vett elektronikus kereskedelmi tranzakciókról vagy offline szolgáltatásokra történő foglalásokról és fizetésekről.

A social hirdetések lesznek 2016 kedvencei

2016-ban a Google komoly versenytársra fog találni a Facebookban, amely feladja a leckét az egyre szofisztikáltabb célzási opcióival. A Googlenek saját piaci részesedését az olyan, nem-tradicionális keresési platformoktól kell majd óvnia, mint a Facebook vagy a Netflix. Ezek jól példázzák, hogy már nem csak az számít, hogy mire, hanem az is hogy hol keresnek a felhasználók.

A hirdetők a jövő évben költségvetésük egyre nagyobb százalékát fogják Facebook és Instagram hirdetésekre költeni, ahol a remarketing, saját közönség célzása (különösen az e-mail listák) és a dinamikus termékhirdetések komoly vonzerőt jelentenek. Felhasználói oldalról pedig a Facebook várhatóan nagyot fog fejlődni a lokális keresések területén, hiszen a fogyasztók nem csak a keresőmotorokat, hanem a különböző közösségi médiumokat is használják információszerzésre, így az itt megjelenő hirdetések a keresőhirdetések kiegészítőjeként fognak funkcionálni.

Egy biztos, a tavalyi újításokból kiindulva remélhetőleg 2016 is sok új, izgalmas fejlesztést fog hozni az online hirdetők számára, lehetővé téve, hogy még pontosabban és a legjobb pillanatban érjék el a számukra fontos célcsoportokat.

via Acquisio, Marketing Land and glimr

 

A bejegyzés trackback címe:

https://personaut.blog.hu/api/trackback/id/tr298299122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása