PERSON

PERSONAUT

Több banánt a kreatívoknak!

2015. augusztus 19. - Bányai Zsófi

Konkrét időpontokban és helyeken, előre beütemezett megbeszéléseken, de legfőképpen folyamatosan kreatívnak kell lenni a kommunikációs szakmában - ez az alapvető elvárás. A leadási határidő előtt pár perccel már nincs mit tenni, de a mindennapjainkban apróságokkal segíthetjük elő, hogy egyre kreatívabb gondolataink támadjanak!

A Stanford professzora szerint a szerotonin és dopamin vegyületek nemcsak a boldogságot szabályozzák, hanem segítik és növelik a kreativitást. Előállításuk serkentésének több nagyon egyszerű módja is van, ezek főképp rendszeresen alkalmazva fejtik ki jótékony hatásukat.

black-and-white-creative-desk-pen-large.jpg

  • Egyél magas fehérjetartalmú ételeket! A banán és az avokádó kiváló kreatíveledel. A szénhidrátban és zsírokban gazdag ételeket viszont kerüld!

  • Kutatások támasztják alá, hogy a kedvenc zenéink is növelik a dopaminszintünket. Tehát a munka közbeni zenehallgatás egyáltalán nem antiszociális, hanem kreatív viselkedés!

  • Csak akkor igyál kávét, ha épp jó kedvedben vagy! A Stanford professzora szerint ugyanis a kávé felerősíti aktuális érzelmeinket, így sok esetben rosszabbul is érezhetjük tőle magunkat.

  • Mozogj rendszeresen! A legfrissebb kutatási adatok szerint fél óra mozgás után legalább két órára elegendő kreativitás-boomot kaphatunk.

  • Kezdd a napot kreatív feladatokkal! A reggeli irodai rutinunkat legtöbbször az emailek átböngészésével, valamint több egyszerű és sokféle feladattal indítjuk el. Ne hagyjuk estére a legnagyobb energiákat igénylő feladatokat, a nap első fele sokkal alkalmasabb erre!

via TNW

A bejegyzés trackback címe:

https://personaut.blog.hu/api/trackback/id/tr537719462

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása